ادویه سماق ضد چربی خون با طعم تند، لیمویی مانند و رنگ قرمز پر جنب و جوش، یک ماده فوق ستاره است که سزاوار جایگاهی در هر کابینت ادویه است.
علاوه بر افزودن طعم و رنگ به ظروف، این ادویه قدرتمند با مجموعه وسیعی از فواید نیز همراه است.
به لطف محتوای غنی از پلی فنول ها و فلاونوئیدها، افزودن مقداری سماق به رژیم غذایی ممکن است به کاهش سطح کلسترول، تثبیت قند خون و حتی کاهش تحلیل استخوان کمک کند.
پس سماق چیست و چرا باید این ادویه قوی را تهیه کنید؟
بیایید نگاهی دقیق تر به چند روشی که ادویه سماق می تواند برای سلامتی شما مفید باشد، بیندازیم.
سماق به هر گیاه گلدار اطلاق می شود که متعلق به جنس Rhus یا خانواده Anacardiaceae است که اغلب از درختچه های کوچک و درختان سماق تشکیل شده است که میوه های قرمز روشنی را تولید می کنند که به نام دروپه شناخته می شوند.
این گیاهان در سراسر جهان رشد می کنند، اما به ویژه در شرق آسیا، آفریقا و آمریکای شمالی رایج هستند.
برخی دیگر از انواع پرطرفدار عبارتند از سماق استغورن، سماق آفریقایی، سماق صاف و سماق معطر.
با این حال، ادویه سماق از توت های خشک و آسیاب شده نوع خاصی از گیاه سماق به نام Rhus coriaria گرفته می شود.
این ادویه روشن و خوش طعم اغلب به سایر ترکیبات ادویه جات از جمله زعتر اضافه می شود.
همچنین یک عنصر رایج در غذاهای سنتی خاورمیانه است و در همه چیز از غذاهای گوشتی گرفته تا سالاد استفاده می شود.
پس مزه سماق چیست؟ سماق طعمی منحصر به فرد دارد که معمولاً به صورت تند و کمی میوه ای، کمی شبیه لیمو توصیف می شود.
اما علاوه بر اینکه طعمی متمایز به ظروف می بخشد، فهرست بلندبالایی از فواید چشمگیر نیز دارد.
در واقع، تحقیقات اخیر نشان می دهد که سماق می تواند تأثیر قدرتمندی بر کنترل قند خون، سلامت قلب، پیشگیری از بیماری ها و حتی تسکین درد داشته باشد.